Kaprijske počitnice 1. termin 2019 4/8

Sreda.

Ponavadi pišem ponoči, tik pred spanjem, tokrat pa že popoldne. Imam ravno navdih in čas.
Sreda je na Kaprijah dan za izlet in nabavo. Tokrat so bile za izlet izbire Šibenik, slapovi Krke in Kornati. Jaz pa sem bila skupaj s še štirimi fanti vabljena v nabavo.

Vstali smo ob 5h (živela nespečnost!), pozajtrkovali in se z brzibrodom odpeljali v Šibenik. Hladilne torbe in prazne kište smo preložili na pomol, jaz sem ostala z njimi, dva sta šla po avto, dva pa že kar v trgovski center. Avto je prišel po mene in opremo, pa smo šli.

Vsak je dobil svoj del seznama in akcija po štacuni. Vozički so se hitro polnili, zato smo šli z dvema že do blagajne in naložiti v avto. Clio je bil hitro poln, zato smo se odločili za malico in strateški posvet. V edinem baru, ki tam obstaja, smo sedli in naročili: "Travarica. Travarica. Travarica. Travarica. Cappuccino." 

Ob 9.06 ni bil za Travarico noben problem. Za Capuccino pa je kelnar (si predstavljate visokega, vitkega mačota, ki kar kipi od testosterona, njegovo gibanje pa nezmotljivo izraža samozavest do lune?) pogledal izpod obrvi, z gestami izkazal nejevero in rekel: "Eeeeee?"

No, to. Naš sonakupovalec pa je vztrajal pri svojem: "Cappuccino bi." Svaka mu čast! Sem tudi sama razmišljala o kakavu ali čem podobnem, pa je bila Travarca cenejša. 10:11. Si morete misliti? Groza!

Na voljo smo imeli avto (hvala, brat), a smo morali precej reči nakupiti še za ostale tri termine. To je pomenilo, da ne moremo vsega peljati naenkrat. Torej smo se dogovorili, da bomo nakupili nekaj reči, jih naložili v avto, prepeljali do pristanišča, jaz bom tam čuvala robo, potem pa mi bodo pripeljali še preostali nakup kolikorkrat bo pač treba.

In tako se je zgodilo. Sedla sem v senco najbližjega avta na parkirišču, budno spremljala nakupljeno ter imela super čas zase. Počela sem točno to, zaradi česar sem želela v Šibenik že v štartu: biti malo sama, imeti čas za molitev in za zbistritev misli. Za to sem imela čas že ob čuvanju praznih kišt, ob čuvanju polnih pa še toliko več. Bogu hvala za senčko in to priložnost.

Moj razgled ob čakanju in molitvi.

Molila sem za blagoslov, pravo pamet, zmožnost izročiti se v Božjo voljo … V Božje roke sem predala tudi vsa svoja čustva, pričakovanja, želje in hrepenenja ter prosila, naj se v zvezi z njimi zgodi Njegova volja.

Bilo je res lepo in spokojno. Nujno sem rabila tak čas in sem prav uživala v tisti senčki.

Fantje so se ob pravem času pripeljali s preostankom robe, midva s šoferjem sva odpeljala avto nazaj na parking, pripešačila nazaj, nabavila vstopnice in se udobno namestila pri sonakupovalcih. 

Notranjost je bila prijetno ohlajena in smo si lahko malce odpočili po napornem šopingu. Čeprav sem veliko sedela v senci, sem bila vseeno utrujena. Od vznemirjenja, vročine, zgodnjega vstajanja …

Sem omenila, da te dni čisto premalo spim? Spat hodim po polnoči, včasih tudi ob 1h, potem še pišem tele zapiske in je kmalu ura 2. Zbujam pa se ob 5h ali še prej … Tudi popoldanskega beauty sleepa nimam. Torej spim odločno premalo. A se okrog mene toliko dogaja, da mi je škoda vsake prespane urice. Ne rabim budilke, a očitno tudi Oče hoče, da lovim jutro, saj me On zbuja.

Pisanje nadaljujem pred večernim počitkom.

Danes sem npr. spala od 1h do 4h. Zdajle je pa ura 1:45 in sem že malo utrujena. Želim si hitro zaspati in potem spati do poznega jutra.

A še ni čas. Imam še nekaj novic iz sveta razvedrila. Popoldne sem šla plavat in do pol poti do otoka ter nazaj plavala v dobri družbi. Bilo je reeees fajn. Nekaj tišine, nekaj klepeta, nekaj humorja. Prijetno, mirno. In še zelo hitro je minilo.

Zvečer pa …. plesni večeeeer! Točno tisti večer, ki ga že nekaj dni s takim veseljem pričakujem. Dekleta se malce bolj uredimo ali vsaj počešemo ter nadenemo oblekce, fantje oblečejo srajce in so nasploh malce bolj uradni … Čist top! Priznam … moški v srajci me malce bolj zadane kot tak v navadni majici. Najbrž je približno tako tudi pri ženskah. Če smo v krilu ali oblekci, izgledamo bolje. Saj ta oprava prikrije pomanjkljivosti ter izenači postavo. Poleg tega pa se tudi počutimo lepše in bolj uglajene.

Kako je lepo svoje dlani položiti v roke osebe, s katero se dobro razumeš! In ko se ob tem pogledata v oči … Mmm …

Sem pa letos malce drugače spremljala plesni večer. Enega od razlogov izveste v naslednjem tednu, drugi razlog je pa, da te reči zame niso na novo. In plesni večer res dela čudeže. Vsak moški vsako žensko pogleda v oči, jo prime za dlani in vodi po plesišču. Plesalci se drug drugemu odpremo, nasmehnemo in resnično uživamo v dotikih. Jutrišnji dan bo zagotovo povsem drugačen kot bi bil brez plesa.

Po plesu smo šli vsi prešvicani še na pijačo v down town. Tam se spogledovanje lahko nadaljuje, vsekakor pa je veliko sproščenega smeha, veselja in odprtosti.

Pivo se me je tako močno prijelo, da ga še zdajle čutim, ko to pišem.

Spo … Ne. Ne smem vsega povedat.

Lepo mi je 😊.

Zapis jutrišnjega dne

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Roald Dahl: Pepelka

Zakaj objavljam izkušnje z zmenkov in kakšna je dobra alternativa zmenkom na slepo?

Turkiz, žad, safir in ametist. Pa srebro ali belo zlato. 1/2