Kaprije DeLuxe 2018 3/12

Torek

Na današnji dan goduje sv. Maksimilijan Kolbe. Ker me njegovo življenje zelo nagovarja, sem se že navsezgodaj, pred sv. mašo (Tokrat nisem zamudila. Jupijupi!), pražnje oblekla. Ena od soudeleženk je v kapeli pod milim nebom komentirala mojo lepo oblekico, pa sem ji povedala, da sem Maksimilijanu že pred leti obljubila: "Če mi zrihtaš moža in otroke, bom prvega sina (če se bo mož strinjal), poimenovala po tebi." Moje pripovedovanje je slišal tudi naš duhovni voditelj in moj pakt z Maksimilijanom razkril še ostalim. Zraven pa pri sv. maši povedal še: "In ko se boste čez leta dobili stari Kaprijci, bo ena ena od vas svojega sina poklicala: "Maksimilijan!" pa se bo 15 dečkov obrnilo k njej. Iz njegovih ust v Božja ušesa ...

Celo dopoldne je padal dež. Za nas je bila to super priložnost za druženje, klepet, igranje namiznih iger ... Posebej klepeti so bili prav zanimivi.
Eno od vprašanj je bilo: "Anja, ti veš, kakšnega moža si želiš?"
"Ja, vem."
"Pa bi ga prepoznala?"
"V takšnem tednu druženja najbrž ne," razen če bi veliko hodila na sprehode v dvoje," po enem mesecu srečevanja pa zagotovo."

Med 3. in 4. uro popoldne je v otoški cerkvici vsak dan našega bivanja izpostavljeno Najsvetejše. Kakšna milost! Tako lepo je iti k Njemu in se nastaviti Njegovim žarkom. <3 <3 <3
Sedela sem v eni zadnjih klopi in molila. In si molitev sproti zapisovala. Ko sem se za trenutek ozrla okrog, sem opazila, da je na moji desni vdolbinica v zidu in v njej kipec Antona Padovanskega. Čist divje! (Sicer se vesoljni svet heca, da Hrvati molijo: Jezus, prosi Antona Padovanskega ... , ampak mi je bilo čisto všeč biti njegova soseda 😇.) Ker sem pa očitno magnet za zanimive situacije, se lahko tudi pred Najsvetejšim nasmejem do solz in ob tem vidim čisto konkretne sadove dela na sebi in moške prijaznosti. Kakšni fejst fantje so ob nas! To bo še zanimiv teden 👌.

Pred Najsvetejšim najdem mir.
Sama sem sedela tako, da nisem videla Najsvetejšega. Pa kaj potem! Jezus je vseeno sipal milosti v moje srce in v srca tistih, za katere sem molila. Dobri Bog, daj, da bi se med seboj dobro razumeli.

V popoldanskem času je deževanje prenehalo, zato smo šli nuuuujno na plažo. Nekateri so obstali na suhem, drugi pa smo se kopali in se po tem precej hitro vrnili nazaj na obalo. Pa se je spet razvila zanimiva debata:
  • nadomestno materinstvo: zakaj je sporno?
  • kdaj se začne življenje?
  • če se družiš z istospolno usmerjenimi - jim tako pokažeš, da se strinjaš z njihovim načinom življenja?
Take debate so super. Predvsem se preko njih zelo lepo vidi, kako kdo razmišlja.

Zvečer pa je eden od soudeležencev pripravil potopisno predavanje, na katerem nam je predstavil svoje dva meseca trajajoče prostovoljno delo v Etiopiji. Prav zanimivo je bilo. Pripovedoval je o etiopijski kulturi, kako se država hitro razvija, pa tudi o tem, kako je otroke poučeval latinico in angleščino, tekom tedna pa smo izvedeli tudi, da je dobil precej ženitnih ponudb. Verjamem, da je tam belec s čudovito modrimi očmi prava paša za oči in zelo zaželjen ženin :).
Hvala, da si z nami podelil svojo izkušnjo. Prav lepo je bilo slišati, kako se svet vrti na drugem koncu ekvatorja.

Nadaljevanje sledi tukaj.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Roald Dahl: Pepelka

Zakaj objavljam izkušnje z zmenkov in kakšna je dobra alternativa zmenkom na slepo?

Turkiz, žad, safir in ametist. Pa srebro ali belo zlato. 1/2